Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Κριτσίνια καρότου

Υλικά

500 γραμ. αλεύρι
3 καρότα τριμμένα
200 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. αλάτι


Σε ένα βαθύ μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι και την πάπρικα.


Ρίχνουμε το λάδι, το κρασί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο.



Ανακατεύουμε εκ νέου. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια ρίχνουμε λίγο αλευράκι ακόμα.


Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να γίνει σφιχτή.


Χωρίζουμε τη ζύμη σχηματίζοντας μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Πλάθουμε τα κριτσίνια σε μήκος 20 cm περίπου το καθένα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μεγάλο ρηχό ταψί. Τοποθετούμε πάνω τα κριτσίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.


Όταν ψηθούν τα βάζουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν. Τα φυλάμε σε κλειστό τάπερ για να μείνουν τραγανά. Η ζύμη βγάζει 45 κριτσίνια περίπου. Νηστίσιμο σνακ για κάθε περίσταση. Καλή σας όρεξη.