Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Τράιφλ (trifle) με κρέμα σοκολάτας και καραμελωμένες μπανάνες




Υλικά για 4 ποτήρια

Για την κρέμα:                                                                     
300 ml γάλα
125 γραμ. κουβερτούρα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο
1,5 κ.σ. corn flour
1 βανίλια


Για τις καραμελωμένες μπανάνες:
25 γραμ. βούτυρο
50 γραμ. ζάχαρη καστανή
2 μεγάλες μπανάνες
40 ml κονιάκ


Για τη βάση του γλυκού χρησιμοποιούμε τρίμματα από κέικ ή muffins που μας έχουν περισσέψει. Εμείς χρησιμοποιήσαμε 2 muffins από τη συνταγή

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα ποτήρι βάζουμε τα 100 ml γάλα και το corn flour. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι έως ότου διαλυθεί και το αφήνουμε στην άκρη. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με τη βανίλια.



Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το κακάο και τη ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς για να διαλυθούν καλά τα υλικά.


Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει ρίχνουμε μέσα το ποτήρι με το γάλα και το corn flour. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσοχή δεν σταματάμε το ανακάτεμα γιατί θα κολλήσει.


Αδειάζουμε την ζεστή κρέμα από το κατσαρολάκι πάνω στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.


Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τις καραμελωμένες μπανάνες. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τη ζάχαρη.


Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τις μπανάνες.


Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί αποσύρουμε από το μάτι και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.


Τώρα είμαστε έτοιμοι να συνθέσουμε το γλυκό μας. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε τα τρίμματα από τα muffins. Από πάνω τις καραμελωμένες μπανάνες.


Τέλος προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας και βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για να παγώσει καλά το γλυκό. 


Αν θέλετε γαρνίρετε με φετούλες μπανάνας ή/και σαντιγί. 
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!