Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Κριθαράκι με μανιτάρια

Υλικά για 4 μερίδες

500 γραμ. κριθαράκι χονδρό
500 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
400 γραμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. κόλιανδρο
αλάτι-πιπέρι
5 ποτήρια ζεστό νερό


Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και πάρουν χρώμα.


Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.


Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και τα μπαχαρικά.


Έπειτα ρίχνουμε το κριθαράκι και 5 ποτήρια ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό και μαλακώσει το κριθαράκι.



Προαιρετικά στο σερβίρισμα ρίχνουμε και λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας. Καλή σας όρεξη.