Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Χταπόδι ξυδάτο

Υλικά

1 χταπόδι 1,5 κιλό
1 ποτηράκι κρασιού ξύδι λευκό
μισό ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη


Πλένουμε το χταπόδι. Κόβουμε τα πόδια και το κεφάλι του. Βάζουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα με όλο το ξύδι και σκεπάζουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.


Στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά μέχρι να πιει τα υπόλοιπα υγρά του.


Εκλεκτός και νοστιμότατος μεζές για το καλοκαιράκι και όχι μόνο. Απαραίτητη η παρουσία ούζου με πάγο για συνοδεία. Καλή σας όρεξη.