Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Ταραμοσαλάτα


Υλικά

140 γραμ. ταραμά
6 πατάτες μέτριες
1 κρεμμύδι
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1/2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο



Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν. Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε τα μαχαίρια στο μίξερ και ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια.


Το χτυπάμε μέχρι να γίνει μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ταραμά, λίγο λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα.


Έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες λίγες λίγες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο λεμόνι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας.



Προαιρετικά στολίζουμε με λίγη κάππαρη. Μία σαλάτα που δεν πρέπει να λείπει από το σαρακοστιανό τραπέζι. Καλή σας όρεξη.