Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Γαρίδες με σάλτσα και ρούμι

Υλικά

15-16 γαρίδες μεσαίου μεγέθους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
800 γραμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι ρούμι
1 κ.γ. εστραγκόν
1/2 κ.γ. αλάτι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. πελτέ
3-4 σταγόνες tabasco



Καθαρίζουμε μόνο το κέλυφος από τις γαρίδες και τις πλένουμε καλά. Τις σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2 λεπτά την κάθε πλευρά.


Ρίχνουμε το εστραγκόν και το ρούμι. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ τις αποσύρουμε σε ένα πιάτο.



Στο ίδιο σκεύος σωτάρουμε  το κρεμμύδι. Το ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί χωρίς όμως να καεί.


Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, το σκόρδο, το tabasco και το αλάτι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά.


Μόλις σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σκεύος πάνω στην εστία.


Μπορείτε να τις συνοδέψετε με ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες τηγανιτές ή ότι άλλο σας αρέσει. Εμείς επιλέξαμε ρύζι basmati. Καλή επιτυχία στην εκτέλεση και καλή μας όρεξη.