Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Τυροπιτάκια

Υλικά για 15 τυροπιτάκια

Για τη ζύμη:
250 γραμ. αλεύρι φαρίνα
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γραμ.
125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
1/2 κ.γ. αλάτι


Για τη γέμιση:
150 γραμ. φέτα
150 γραμ. ανθότυρο
1 αυγό
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά


Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Σε ένα μπωλ ζυμώνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι.







Τυλίγουμε τη ζύμη σε μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.


Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε με το χέρι τα τυριά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα, το αυγό και ανακατεύουμε.







Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 ίσα μέρη με τη βοήθεια της ζυγαριάς και πλάθουμε μπαλάκια.


Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και με ένα μικρό πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια σε διάμετρο 10-12 εκατοστά περίπου.


Ρίχνουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε τις άκρες με ένα πηρούνι.




Στρώνουμε μία λαδόκολα σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια. Χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με 2 κουταλιές γάλα και τα αλείφουμε με ένα πινελάκι. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και λίγο σουσάμι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 αέρα για 30 λεπτά.



Ιδανικό σνακ για κάθε περίσταση. Για ορεκτικό, για το μπουφέ, για τη δουλειά.
Καλή σας όρεξη.