Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πίτα με φρέσκα μανιτάρια


Υλικά:

1 κιλό μανιτάρια
250 γρ. κρεμμύδια ξερά
250 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
200 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. βούτυρο
4 αυγά
ρίγανη 
1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο για πίτα



Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μία μεγάλη κουταλιά της σούπας βούτυρο. Τα γυρίζουμε περίπου 10 λεπτά να γυαλίσουν. Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια.




Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια, ξεκινάμε να ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι λίγα λίγα, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Όταν είναι έτοιμα σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.



Βάζουμε τα μανιτάρια σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε αρκετή ποσότητα ρίγανης, ώστε να είναι έντονη η γεύση της, μιας και είναι το μοναδικό αρωματικό της συνταγής. Επίσης αν θέλουμε ρίχνουμε πιπέρι. Αποφεύγουμε το αλάτι επειδή υπάρχει αρκετό τυρί και μπορεί το αποτέλεσμα να είναι αλμυρό.  Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.




Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και λαδώνουμε πολύ καλά το ταψί. Παίρνουμε τα μισά φύλλα και τα στρώνουμε εναλλάξ, αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε ανάμεσα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα χωρίς να ξεχνάμε να τα βουτυρώνουμε. Χαράσουμε το πάνω πάνω φύλλο με το μαχαίρι. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 για 1,5 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου