Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Λαδένια

Υλικά για 8 κομμάτια

500 γραμ. αλεύρι
350 ml νερό χλιαρό
2 μεγάλες ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
1/2 κ.γ. αλάτι


Ξεκινάμε πρώτα με τη ζύμη. Σε ένα βαθύ μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και το χλιαρό νερό.



Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλευράκι ακόμα.


Σκεπάζουμε με μία ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα και τοποθετούμε το μπωλ σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει η ζύμη.


Όσο περιμένουμε τη ζύμη μπορούμε να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά. Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε φέτες.


Λαδώνουμε καλά ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 42χ30 περίπου.


Ρίχνουμε μέσα τη ζύμη και με λαδωμένα τα χέρια μας την απλώνουμε να καλύψει όλο το ταψί.


Σκορπίζουμε πάνω της τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.


Τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι και το ελαιόλαδο.


Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.


Παραδοσιακή και αυθεντική συνταγή από την Κίμωλο. Αποτελεί την ελληνική εκδοχή της πίτσας. Χορταστική, υγιεινή και φυσικά νηστίσιμη. Δοκιμάστε την.