Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Ελιοψωμάκια



Υλικά:
Χρησιμοποιούμε ως μέτρο ένα μεγάλο ποτήρι του νερού
Για τη ζύμη:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι

Για τη γέμιση:
1 ποτήρι ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλoκομμένες
1 ποτήρι κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κυβάκια
φύλλα δυόσμου (φρέσκο ή αποξηραμένο)


Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το χυμό. Βάζουμε το αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει  μια πολύ μαλακή ζύμη. Ενδεχομένως να μη χρειαστεί ολόκληρο το κιλό, το βλέπουμε με το μάτι.


Αφήνουμε το ζυμάρι στην άκρη μια ώρα να ξεκουραστεί, σκεπασμένο με μία πετσέτα. Στο τρυπητό στραγγίζουμε τις ελιές, το κρεμμύδι και το δυόσμο. Ανακατεύουμε κάθε λίγο να στραγγίξουν όλα τα υγρά.


Χωρίζουμε τη ζύμη και τη γέμιση σε τρία ίσα μέρη. Στον πάγκο στρώνουμε μια λαδόκολλα. Ανοίγουμε με χοντρό πλάστη ένα μακρόστενο φύλλο. Ρίχνουμε από πάνω ένα μέρος γέμιση.


Τυλίγουμε 2 φορές σφιχτά και πλάθουμε ένα φραντζολάκι. Κλείνουμε καλά τις άκρες. Συνεχίζουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα υλικά.


Βάζουμε τα φραντζολάκια στη λαμαρίνα πάνω σε μία λαδόκολλα.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα. Πολύ χορταστικά, νόστιμα και πανεύκολα αν ακολουθήσετε σωστά τα βήματα της συνταγής. Τι περιμένετε; Δοκιμάστε τα!