Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Ρεβυθοκεφτέδες


Υλικά:

500 γρ. ρεβύθια βρασμένα
1 κούπα  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα κεφαλοτύρι
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φακελάκι baking powder
μαϊντανό – δυόσμο όσο προτιμάτε
Αλάτι – πιπέρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα



Στη λεκάνη βάζουμε τα ρεβύθια, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα και αλατοπιπερώνουμε καλά.  Πολτοποιούμε τα υλικά με τη ράβδο.  Αν δεν έχουμε, εναλλακτικά βάζουμε όλα τα υλικά στο multy.
Μόλις δημιουργηθεί ένα υλικό σαν μαλακός πουρές, προσθέτουμε το τυρί και το μπέικιν.  Ξεκινάμε να βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, να γίνει μια σφιχτή ζύμη.


Μόλις είναι έτοιμη, βάζουμε στο αντικολλητικό τηγάνι το λάδι να κάψει καλά. Με το κουτάλι παίρνουμε από το υλικό και το ρίχνουμε στο λάδι. Βγαίνουν περίπου 3 τηγανιές από 10 τεμάχια. Μόλις χρυσίσουν τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι. Είναι έτοιμοι να τους απολαύσετε. Καλή σας όρεξη.
Τρώγονται είτε ως κυρίως μαζί με μια πράσινη σαλάτα, είτε ως συνοδευτικό σε κάποιο πιάτο ή μπουφέ αλλά και μέσα σε ψωμάκι του χάμπουργκερ με λαχανικά ως φαλάφελ !