Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Αυγά με σάλτσα ντομάτας

Υλικά για 2 μερίδες

4 αυγά
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ
2 σκελίδες σκόρδο
3 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
ελάχιστο καπνιστό πιπέρι


Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.



Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά μας και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστούν τα υγρά.


Προσθέτουμε τα αυγουλάκια μάτια ή χτυπημένα, ανάλογα την προτίμηση μας. Κλείνουμε με το καπάκι το σκεύος και μετά από 5 λεπτά σβήνουμε το μάτι. Το αφήνουμε πάνω να συνεχιστεί το μαγείρεμα με την θερμότητα που απομένει.



Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Το μόνο που χρειάζεστε τώρα είναι μπόλικο φρέσκο ψωμάκι για να βουτήξετε στη σάλτσα. Καλή σας όρεξη.