Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Χαλβάς σιμιγδαλένιος



Υλικά

1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προαιρετικά ρίχνουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.


Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.



Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο σιμιγδάλι το νερό με τη λιωμένη ζάχαρη. Μεγάλη προσοχή γιατί καίει και πιτσιλάει. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.


Αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε καβουρδισμένα αμύγδαλα ή καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μία φόρμα και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα μέχρι να κρυώσει.


Την τουμπάρουμε σε μία πιατέλα και ρίχνουμε κανέλα. Έτοιμος ο εύκολος και γρήγορος χαλβάς μας. Καλή σας όρεξη.