Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Εκμέκ καταΐφι



1 πακέτο φύλλο καταΐφι
2 κ.σ. βούτυρο
500 γραμ. φυτική κρέμα για σαντιγύ
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (γεύση βανίλια)
1300 ml γάλα
10 κ.σ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι



Σε ένα μεγάλο πυρέξ ανοίγουμε το καταΐφι. Μοιράζουμε το βούτυρο και το ψήνουμε στους 170C μέχρι να χρυσίσει. Όταν ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.



Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση το αφήνουμε δέκα λεπτά στη φωτιά. Σιγουρευόμαστε ότι το καταΐφι έχει κρυώσει πολύ καλά και το σιροπιάζουμε.



Ετοιμάζουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη στρώνουμε πάνω από το καταΐφι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  
Χτυπάμε τη σαντιγύ και καλύπτουμε την κρέμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε για να δέσει καλά.




Δροσερό, απλό και γρήγορο γλυκάκι για ξαφνικές λιγούρες. Τα υλικά βγάζουν 15 κομμάτια. Εξαρτάται βέβαια από το μέγεθος του κομματιού που θα κόψετε. Καλή σας όρεξη.