Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Κεφτεδάκια


Υλικά για 18 κεφτεδάκια

300 γραμ. χοιρινό κιμά                     
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1/2 κ.γ. δυόσμο
1 αυγό
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. τσίπουρο
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα



Μουσκεύουμε το ψωμί και το στίβουμε καλά. Το βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με τον κιμά και τα ζυμώνουμε. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.




Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας. Μαδάμε τα φυλλαράκια από το θυμάρι και πετάμε τα κλαδάκια.


Συνεχίζουμε με το ξύδι, το τσίπουρο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το αυγό. Ζυμώνουμε πολύ καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά μας.




Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει λίγο το μείγμα. Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.


Στο μεταξύ βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε μία μικρή κατσαρόλα να ζεσταθεί. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και μόλις το λάδι κάψει καλά χαμηλώνουμε το μάτι στο μισό και τα ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα χωρίς να τα στριμώχνουμε.
Μόλις πάρουν χρώμα από κάτω τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.



Δεν χρειάζονται πολύ τηγάνισμα. 7-8 λεπτά είναι αρκετά. Τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν λίγο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τηγανιστούν όλα.


Απ΄έξω είναι τραγανά και μέσα εξαιρετικά αφράτα. Το μυστικό είναι το καλό ζύμωμα και το μείγμα να μην είναι σφιχτό. Αν σας δυσκολεύει στο πλάσιμο λαδώστε λίγο τα χέρια σας. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές, με χόρτα ή ότι άλλο σας αρέσει. Δοκιμάστε τα!