Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ


Υλικά:

1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο. (μπούτι ή στήθος ή και ανάμεικτα)
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ
3 κ.σ. κάρυ
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προσόχη: το καγιέν καίει. αν δεν το θέλετε καυτερό μπορείτε να το παραλείψετε ή να βάλετε λιγότερη ποσότητα)
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι & πιπέρι
λάδι
1/2 λεμόνι
1 γιαούρτι
1 φύλλο δάφνης



Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα κρεμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο. Τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά.


Ρίχνουμε τον πελτέ και τον μαϊντανό.


Προσθέτουμε νερό και μετά τα μπαχαρικά και το φύλλο δάφνης. Χαμηλώνουμε τη ένταση της κουζίνας, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας κάπου κάπου.


Λίγο πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Μόλις το σβήσουμε ρίχνουμε το γιαούρτι, το ανακατεύουμε καλά και το αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.


Προαιρετικά αν θέλετε, όταν έχει μισοβράσει, μπορείτε να προσθέσετε και μία χούφτα χοντροκομμένα κάσιους. Το συνοδέψαμε με ρύζι basmati. Αχ πολύ μου αρέσει αυτό το φαγητό. Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς. Καλή σας όρεξη.