Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Μπριάμ


Υλικά:

1,5 κιλό πατάτες
1,5 κιλό κολοκυθάκια
500 γραμ. ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. μαϊντανό
1/2 κ.γ. πιπέρι καπνιστό
αλάτι-πιπέρι


Βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.



Τα ρίχνουμε μέσα στις ντομάτες μαζί με μισό ποτηράκι νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.


Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες και μετά στη μέση. Τα βάζουμε στο ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να πάει παντού.


Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα. Το ταψί το τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Τα υλικά μας βγάζουν 4 μερίδες. Καλή επιτυχία στην εκτέλεση και καλή σας όρεξη.