Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Καλαμαράκια τηγανιτά


Υλικά:

650 γραμ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
4 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. corn flour
2 κ.σ. δημητριακά σε τρίμματα
ελαιόλαδο
ηλιέλαιο
1 λεμόνι
αλάτι-πιπέρι


Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ αλεύρι, corn flour, δημητριακά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να κολλήσουν τα υλικά πάνω τους.



Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και ίση ποσότητα ηλιέλαιο. Μόλις κάψει το λάδι τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, όχι περισσότερο γιατί θα γίνουν σκληρά.


Τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι.


Στίβουμε μπόλικο λεμονάκι και φυσικά ένα ποτήρι ούζο με πάγο δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας. Ένα πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι και θάλασσα. Δοκιμάστε τα και καλή σας όρεξη.