Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πατατάτο ή πατατού Τήνου



Υλικά:

1200 γραμ. πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γραμ. γραβιέρα Τήνου τριμμένη
600 ml γάλα
3 αυγά
λίγο μαϊντανό
αλάτι–πιπέρι–μοσχοκάρυδο



Καθαρίζουμε και ετοιμάζουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μια λεκάνη. Τις λιώνουμε με το πιρούνι ή με το πρες πουρέ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c. Ρίχνουμε στις πατάτες το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τυρί, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος βάζουμε και το μοσχοκάρυδο.



Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνουμε για 40’ μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα σερβίρουμε.


Η συνταγή μας έρχεται από το γραφικό νησί των Κυκλάδων την Τήνο, που είναι φημισμένη για την κουζίνα της και για τα γαλακτοκομικά της προϊόντα. Καλή σας όρεξη.