Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Μαρμελάδα αχλάδι-μήλο


Υλικά:

1 κιλό αχλάδια (λίγο ώριμα)
½ κιλό μήλα γκόλντεν
1,5 κιλό ζάχαρη
χυμός από ένα λεμόνι
νερό



Καθαρίζουμε τα φρούτα. Φροντίζουμε να τα κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια (πχ στα τέσσερα). Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό ίσα ίσα να τα σκεπάζει. Ανοίγουμε το μάτι τη κουζίνας στο δυνατό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να μπορούν να τρυπηθούν με το πιρούνι (περίπου μισή ώρα).


Αποσύρουμε από τη φωτιά και με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα φρούτα.  Μόλις έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Σιγοβράζουμε και σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε. Επίσης με το κουτάλι βγάζουμε τον αφρό που τυχόν μπορεί να εμφανιστεί.


Μόλις περάσουν περίπου τρία τέταρτα της ώρας ρίχνουμε το χυμό λεμόνι. Συνεχίζουμε και όταν περάσει περίπου μια ώρα βγάζουμε μια κουταλιά και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις είμαστε ικανοποιημένοι με την πυκνότητα της μαρμελάδας αποσύρουμε. Ξεκινήστε τη μέρα σας απλώνοντας τη σε ψωμί, φρυγανιές ή κρουασάν.


*Αν τη θέλουμε πιο σφιχτή τη βράζουμε ακόμα ένα τέταρτο. Αν θέλουμε να είναι ελάχιστα πιο ρευστή (για το γιαούρτι, για παιδικά επιδόρπια κλπ) στη μία ώρα είναι έτοιμη γιατί μόλις κρυώσει δένει κι άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου