Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Muffins με φέτα και ντοματίνια



Υλικά 10 muffins:

250 γραμ. αλεύρι
250 γραμ. γιαούρτι 2%
200 γραμ. φέτα
2 αυγά
10 ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. baking powder
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. μαϊντανό
70 ml ηλιέλαιο
αλάτι-πιπέρι



Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τα μυρωδικά, το σκόρδο ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.



Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και τέλος τη φέτα θρυμματισμένη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα μεγάλο κουτάλι και όχι με το σύρμα. Θα σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη που κολλάει στα χέρια.



Λαδώνουμε με ένα πινελάκι την αντικολλητική φόρμα για muffins. Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες και από πάνω βάζουμε ένα ντοματίνι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 30-35 λεπτά. Μόλις ψηθούν βγάλτε τα με προσοχή από τις θήκες και ακουμπήστε τα πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν. Ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες, για μικρούς και μεγάλους.