Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ταμπουλέ


Υλικά:

500 γραμ. πλιγούρι
1 ματσάκι μαϊντανό
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
1 αγγούρι
4 ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
λίγο δυόσμο
1-1,5 λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο



Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με βραστό νερό ίσα που να το σκεπάζει. Το αφήνουμε μέχρι να το απορροφήσει και να μαλακώσει. Περίπου 1 ώρα. Στο μεταξύ πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά μας. Τα ψιλοκόβουμε καλά.


Μόλις ετοιμαστεί το πλιγούρι, το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι, λεμόνι, λάδι και ανακατεύουμε καλά.


Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Στο σερβίρισμα αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Δοκιμάστε και εσείς αυτή την υπέροχη λιβανέζικη σαλάτα που είναι πολύ κοντά στα πρότυπα της ελληνικής κουζίνας, αφού τα υλικά της υπάρχουν σε αφθονία στον τόπο μας.