Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Σούπα με κοκκινόψαρο, γαρίδες και noodles


Υλικά


Για τον ζωμό:
3lt νερό  
3 καρότα (κομμένα σε χοντρές ροδέλες)
1 μεγάλο πράσο (κομμένο σε χοντρές ροδέλες)
1 ξερό κρεμμύδι (κομμένο στα τέσσερα)
μισή κόκκινη πιπεριά(κομμένη σε ροδέλες)
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
κόλιανδρο, εστραγκόν
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
μερικές σταγόνες ταμπάσκο

Για τη σούπα:
150γρ. noodles
1 κοκκινόψαρο (περ. 1 κιλό)
12 μεγάλες γαρίδες με κέλυφος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 μεγάλα λευκά μανιτάρια (κομμένα σε φετάκια)
μισή κόκκινη & μισή κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε ροδέλες)
1 μεγάλο πράσο (κομμένο σε ροδέλες)
κόλιανδρο, πάπρικα
ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας πελτέ
1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι
Εκτέλεση
Για τον ζωμό:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για τον ζωμό μαζί με την ουρά του κοκκινόψαρου, τα κελύφη και κεφάλια από τις γαρίδες. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30'-40' και ξαφρίζετε τον αφρό από την επιφάνεια. Αφαιρείτε τα καρότα, τα οποία τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες για να τα προσθέσετε στη σούπα.

Σουρώνετε το ζωμό σε πολύ ψιλή σήτα.

Για τη σούπα:
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τα καρότα, τις πιπεριές και το σκόρδο.

Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε τον πελτέ, τον κόλιανδρο και την πάπρικα. Ανακατεύετε και προσθέτετε τον ζεστό ζωμό. Αλατίζετε με προσοχή.


Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το ψάρι και σιγοβράζετε για λίγα λεπτά. Στο τελευταίο 5λεπτο προσθέτετε και τις γαρίδες.


Όταν το ψάρι είναι έτοιμο, το αφαιρείτε προσεκτικά και ρίχνετε τα noodles. Σβήνετε το μάτι και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Ανακατεύεται κατά διαστήματα έως ότου μαλακώσουν.

Σερβίρετε όσο είναι ζεστή. Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου