Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Κοτόσουπα με λαχανικά



Υλικά

Για τον ζωμό: 
1 κοτόπουλο σε κομμάτια
3lt νερό 
2 καρότα (κομμένα σε χοντρές ροδέλες)
2 πράσα (μόνο τα πράσινα φύλλα)
1 ξερό κρεμμύδι (κομμένο στα τέσσερα)
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι

Για τη σούπα:
200γρ. φιδές σπασμένος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 κολοκυθάκια (κομμένα σε κυβάκια ή ροδέλες)
2-3 καρότα (κομμένα σε κυβάκια ή ροδέλες)
2 πράσα (κομμένα σε ροδέλες)
μισή κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε ροδέλες)
200 γρ. ανάμικτα λαχανικά κατεψυγμένα
400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
2-3 κλωνάρια σέλινο
1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
κόλιανδρο σκόνη, λίγο κάρυ
5-6 σταγόνες ταμπάσκο
αλάτι 

Εκτέλεση

Για τον ζωμό:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για τον ζωμό. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα έως ότου βράσει το κοτόπουλο.


Αφαιρείτε το κοτόπουλο και τα καρότα, τα οποία τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες για να τα προσθέσετε στη σούπα. Σουρώνετε το ζωμό σε ψιλή σήτα.


Για τη σούπα:
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το ζωμό και μόλις πάρει βράση, τα πράσα, το κρεμμύδι, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα ντοματάκια. Ρίχνετε τα μπαχαρικά και αλατίζετε με προσοχή. Σιγοβράζετε έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτετε τον σπασμένο φιδέ. Σβήνετε το μάτι και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Ανακατεύετε κατά διαστήματα έως ότου μαλακώσει ο φιδές. Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Σερβίρετε όσο είναι ζεστή. Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Καλή σας όρεξη.