Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Αλμυρά muffins





Υλικά

2 κούπες αλεύρι φαρίνα
1 κ.γ. baking powder
1,5 κούπα γάλα φρέσκο
250 γραμ. μανιτάρια σε φέτες
2 αυγά
2 κούπες τυρί regato τριμμένο
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
μισή πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. κόλιανδρο
κέτσαπ


Εκτέλεση

Σωτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Προς το τέλος προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Τα αποσύρουμε από το μάτι και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν μέχρι να ετοιμάσουμε τη ζύμη.



Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγουλάκια και προσθέτουμε το γάλα.



Ρίχνουμε μέσα τα τυριά, τη γαλοπούλα, την πιπεριά και ανακατεύουμε.




Σε ένα μεγαλύτερο μπωλ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking, τη ρίγανη, την πάπρικα και τον κόλιανδρο.





Μέσα σε αυτό αδειάζουμε το πρώτο μείγμα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε καλά.



Με μία σπάτουλα γεμίζουμε τη φόρμα για muffins, αφού πρώτα τη λαδώσουμε με ένα πινελάκι. Τα υλικά αυτά βγάζουν περίπου 8 μεγάλα muffins ή 16 μικρά, ανάλογως τι φόρμα έχετε.


Στο τέλος μοιράζουμε τα μανιτάρια πάνω στη ζύμη μαζί με λίγη κέτσαπ. Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 αέρα. Τα μεγάλα muffins για 30΄ λεπτά και τα μικρά για 25΄.



Όταν τα ξεφουρνίσετε βγάλτε τα με προσοχή από τη φόρμα και τοποθετήστε τα πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν. Αν είναι αντικολλητική η φόρμα, θα βγουν εύκολα. Καλή σας όρεξη.