Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Καραβίδες με κριθαράκι



Υλικά

1 κιλό καραβίδες
500 γραμ. κριθαράκι χονδρό
100 γραμ. φέτα (προαιρετικά)
400 γραμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
70 γραμ. πελτέ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
4-5 σταγόνες tabasco
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
5 μπαχάρια
αλάτι, πιπέρι


Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.


Έπειτα, βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, το tabasco και αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση. Ρίχνουμε 1,5 λίτρο ζεστό νερό και βράζουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.



Προσθέτουμε τις καραβίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος τους.


Τις αποσύρουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σύμφωνα  με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία (συνήθως 14-16 λεπτά). Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το κριθαράκι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.



Το κριθαράκι πρέπει να είναι χυλωμένο και όχι στεγνό. Όταν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα. Καλή επιτυχία στην εκτέλεση και καλή όρεξη.