Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Σαλάτα ζυμαρικών




Υλικά για 4 μερίδες

500 γραμ. ζυμαρικά βίδες
1 κονσέρβα καλαμπόκι
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
5 μανιτάρια portobello
μισή πιπεριά κόκκινη
100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
100 γραμ. μαγιονέζα
20 γραμ. μουστάρδα
3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
πάπρικα γλυκιά
αλάτι


Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το νερό να βράσει, μαζί με 1 κουταλάκι αλάτι.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τις βίδες και ανακατεύουμε. Μέχρι να ετοιμαστούν τα ζυμαρικά, σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο σκορδάκι μαζί με τα μανιτάρια, τα οποία τα έχουμε κόψει σε φέτες. 




Ο χρόνος για το σωτάρισμα είναι 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ίσα ίσα να αφυδατωθούν τα μανιτάρια και να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε κάπου κάπου για να μην αρπάξουν.



Στη συνέχεια σουρώνουμε τις βίδες. Ο χρόνος βρασμού τους είναι 8 με 10 λεπτά. Τους ρίχνουμε νερό από τη βρύση μέσα στο σουρωτήρι για να κρυώσουν καλά. Μόλις στραγγίξουν, τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.



Ετοιμάζουμε και τη σως. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.



Τέλος σε μία βαθειά σαλατιέρα ρίχνουμε όλα τα παραπάνω υλικά μας και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Διατηρείται 2 μέρες στο ψυγείο. Καλή σας όρεξη.