Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Σοκολατόπιτα


Υλικά για 8 κομμάτια

600 γραμ. γάλα φρέσκο
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κακάο
3 κουταλιές σούπας corn flour

2 φύλλα σφολιάτας
2 βανίλιες



Γεμίζουμε ένα ποτήρι γάλα και μέσα σε αυτό ρίχνουμε το corn flour. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη.


Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το κακάο και τη ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά.


Ανακατεύουμε συνεχώς για να διαλυθούν καλά τα υλικά. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει ρίχνουμε μέσα το ποτήρι με το γάλα και το corn flour. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσοχή δεν σταματάμε το ανακάτεμα γιατί θα κολλήσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ μπωλ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε και τις βανίλιες.


Αδειάζουμε την ζεστή κρέμα από το κατσαρολάκι στο μπωλ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.


Έπειτα βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 24x36 περίπου και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στη βάση. Αδειάζουμε μέσα την κρεμούλα μας και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.


Κλείνουμε καλά τις άκρες για να μην χυθεί απ΄ έξω στο ψήσιμο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για 40 λεπτά, για να πάρει ένα όμορφο χρώμα η ζύμη όπως στη φωτό. Προαιρετικά πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.