Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Κοτόπουλο με κρέμα λεμονιού



Υλικά

8 μικρά μπουτάκια κοτόπουλο (αν θέλουμε φιλέτο κοτόπουλου βάζουμε 350 γρ. σε μικρά κομμάτια)
10 μέτρια μανιτάρια κομμένα στην μέση
4-6 αγκινάρες κονσέρβα
1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
1 ποτήρι λευκό κρασί
250ml κρέμα γάλακτος
χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο
λάδι, αλάτι, πιπέρι



Βάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, το λάδι και το βούτυρο. Σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.



Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις αγκινάρες, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε μέχρι να μαραθούν καλά τα λαχανικά.


Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και 1 ποτήρι χλιαρό νερο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μείνει το μισό από το νερό.


Έπειτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά στο μάτι να δέσει η κρέμα. Καλή σας όρεξη.