Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Τούρτα σοκολάτας με φράουλες

Υλικά

Για τη βάση
250 γραμ. φράουλες
250 γραμ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
100 γραμ. βούτυρο
4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

Για την κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος
400 γραμ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. grand marnier

Για τη διακόσμηση
50 γραμ. κουβερτούρα σε νιφάδες
1 κ.σ. τρούφα χρωματιστή
3 φράουλες


Πλένουμε τις φράουλες και τις σκουπίζουμε καλά. Τις κόβουμε στα 4 και τις τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για 10-15 λεπτά να στραγγίξουν.




Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.


Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και ρίχνουμε πάνω τους το βούτυρο. Ανακατεύουμε να βραχούν καλά.






Τοποθετούμε ένα τσέρκι 22cm σε μία επίπεδη επιφάνεια και στρώνουμε το μείγμα. Πατάμε καλά να ισιώσει.



Από πάνω αλείφουμε τη μαρμελάδα και κολλάμε τι φράουλες.





Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάει να πάρει βράση την αποσύρουμε από το μάτι. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.




Ρίχνουμε μέσα μία κουταλιά βούτυρο και το λικέρ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γυαλίσει η σοκολάτα.



Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά ανακατεύοντας κάπου κάπου. Όταν πήξει λίγο την αδειάζουμε πάνω στη βάση μας.


Τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει. Όταν σφίξει καλά προχωράμε στη διακόσμηση. Ρίχνουμε από πάνω τις νιφάδες σοκολάτας. Στο κέντρο σχηματίζουμε μία καρδιά από τρούφα, με τη βοήθεια ενός κουπ πατ. Ακουμπάμε και τις 3 φράουλες που έχουμε κόψει στη μέση. Για να ξεκολλήσουμε το τσέρκι χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι που το έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό. Καλή επιτυχία στην εκτέλεση.