Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Σουφλέ σοκολάτας


Υλικά για 4 σουφλέ μεσαίου μεγέθους

350 γραμ. κουβερτούρα
150 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. αλεύρι
50 γραμ. βούτυρο
4 αυγά
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, τη βανίλια, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.



Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλευράκι. Το χτυπάμε ελάχιστα στο μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα.


Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά με τη σπάτουλα.


Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες και μοιράζουμε το μείγμα.


Ψήνουμε για 13-14 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα. Τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και αναποδογυρίζουμε τις θήκες με προσοχή για να ξεφορμαριστούν. Αν χρησιμοποιήσετε μικρότερες θήκες ο χρόνος ψησίματος είναι 10 λεπτά. Πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.