Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Ρολό χοιρινό με μήλο


Υλικά

1 ρολό χοιρινό (1 κιλό)
200 γρ. μπέικον
1 μήλο
2 καρότα
4 σκελίδες σκόρδο
4-5 πατάτες
250 γρ. χυμό μήλου
1 πρέζα κανέλα
1 κ.σ. μέλι
αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Στο ρολό με τη μύτη του μαχαιριού ανοίγουμε μικρές τρυπούλες και βάζουμε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και το βάζουμε στο πυρέξ μαζί με το χυμό μήλου να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο για 1,5 ώρα στους 180 βαθμούς.



Κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα, το μήλο σε μεγάλους κύβους και το μπέικον ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά. (Σε περίπτωση που το κρέας είναι άπαχο προσθέτουμε σ’ αυτή τη φάση μια γενναιόδωρη κουταλιά ελαιόλαδο ή βούτυρο).



Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο πυρέξ, αλείφουμε το κρέας με το μέλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για τουλάχιστον άλλη μία ώρα. Όταν κρίνουμε απαραίτητο αναποδογυρίζουμε το κρέας να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Μόλις ροδίσουν οι πατάτες και χυλώσει το ζουμί, το φαγητό μας είναι έτοιμο.


Καλή μας όρεξη !!!