Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Σαλάτα θαλασσινών



Υλικά για 4 μερίδες

3 πράσινες σαλάτες τις αρεσκείας σας (κατσαρή, γαλλική, μαρούλι)
250 γραμ. γαρίδες αποφλοιωμένες
5 μπάρες καβούρι
1 κονσέρβα τόνο
150 γραμ. γραβιέρα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
1 κονσέρβα καλαμπόκι
100 γραμ. κρουτόν
1 κ.σ. μαγιονέζα
3 κ.σ. μουστάρδα
χυμός 2 λεμονιών
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί



Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και σωτάρουμε τις γαρίδες για 5 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.


Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε μισό κουταλάκι κόλιανδρο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.


Στη συνέχεια πλένουμε και κόβουμε τις σαλάτες. Τις στραγγίζουμε καλά για να μην βγάλουν νερό μέσα στη σαλάτα. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο βαθύ μπωλ.


Προσθέτουμε διαδοχικά καλαμπόκι, τόνο, καβούρι, κρουτόν, γαρίδες και γραβιέρα.







Ετοιμάζουμε και τη σως. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιών, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και μισό κουταλάκι κόλιανδρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.




Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα και περιμένουμε 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά της προτού σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη.