Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Τάρτα με πράσο και καπνιστό σολωμό



Υλικά

3 χοντρά πράσα κομμένα σε ροδέλες
150 γραμ. καπνιστό σολωμό ψιλοκομμένο
1 φύλλο ζύμη για τάρτες
100 γραμ. ανθότυρο τριμμένο
100 γραμ. μοτσαρέλα τριμμένη
2 αυγά
100 ml λευκό κρασί
50 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. άνιθο ξερό ή ένα κλωναράκι φρέσκο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και σωτάρουμε τα πράσα για 10 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμα να εξατμιστούν τα υγρά τους.





Μέχρι να ετοιμαστούν τα πράσα, λαδώνουμε μία ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκατοστών περίπου και στρώνουμε προσεκτικά τη ζύμη. Την τρυπάμε με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο. Την προψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.







Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση. Όταν κρυώσουν λίγο τα πράσα, ρίχνουμε μέσα το ανθότυρο, τα αυγά χτυπημένα μαζί με τον άνιθο, τη μοτσαρέλα και το σολωμό.









Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στη ζύμη. Τη στρώνουμε να πάει παντού και ρίχνουμε από πάνω λίγο μοτσαρέλα ακόμη.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο προτού την κόψουμε. Καλή σας όρεξη.