Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Γεμιστά μελομακάρονα με σοκολάτα


Υλικά

3 ποτήρια ελαιόλαδο
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1/3 ποτηριού κονιάκ
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 φακελάκι μπέικιν
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. σόδα
μισό κ.γ. γαρύφαλο
1 κ.σ. μέλι
1,5-2 κιλά αλέυρι
καρύδια τριμμένα

    για το σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1,5 ποτήρι νερό
1 ποτήρι μέλι
κανέλα 
γαρύφαλλο 
2 κ.σ. χυμό λεμόνι

για την επικάλυψη
400 γρ. κουβερτούρα
ζαχαρωτά


Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε στο χυμό πορτοκάλι τη σόδα και το μπέικιν. Τα ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη. Διαλύουμε στο κονιάκ το γαρύφαλλο και την κανέλα. Το αδειάζουμε και αυτό μέσα στη λεκάνη. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι, το μέλι και τα καρύδια. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το  αλευράκι, μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.


Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα μελομακάρονα. Τα γεμίζουμε με καρύδι. Τα στρώνουμε στη λαμαρίνα και με το πιρούνι κάνουμε μικρές τρυπούλες. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.



Ετοιμάζουμε το σιρόπι (στην κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού). Μόλις πάρει βράση βουτάμε μέσα τα μελομακάρονα.


Τα αφήνουμε περίπου για ένα λεπτό τα βγάζουμε και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε μέσα ένα ένα τα μελομακάρονα. Στολίζουμε και καλή σας όρεξη.