Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Αλμυρά ρολάκια




Υλικά για 14 ρολάκια

1 φύλλο σφολιάτας
200 γραμ. κίτρινα τυριά (έμμενταλ, τσένταρ, γκούντα)
7 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
5 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. ρίγανη



Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες. Την ανοίγουμε χωρίς να την ξεκολλήσουμε από τη ζελατίνα της. Απλώνουμε την κέτσαπ με ένα πινελάκι να πάει παντού. Ρίχνουμε από πάνω τη ρίγανη και τη μισή ποσότητα τυριών.




Από πάνω βάζουμε τις φέτες γαλοπούλας και τέλος το υπόλοιπο τυρί.




Τη διπλώνουμε σιγά σιγά σε ρολό ανασηκώνοντας τη ζελατίνα. Κόβουμε προσεκτικά σε πάχος 2-3 εκατοστά περίπου. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί. Βάζουμε πάνω τα ρολάκια αφήνοντας μία μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό για όλες τις ώρες τις ημέρας αλλά και για τον μπουφέ σας. Καλή σας όρεξη.