Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Banofee

                                                         



Υλικά

300 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο
1 κουτάκι ζαχαρούχο (βρασμένο 2 ώρες να γίνει καραμέλα)*
2 μπανάνες
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ




Εκτέλεση

Τρίβουμε το μπισκότο στο multi μέχρι να γίνει σκόνη.




Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπισκότο. Ανακατεύουμε μέχρι να 'βραχεί' το μπισκότο και το στρώνουμε στη βάση της φόρμας. Πιέζουμε πολύ καλά να γίνει μια συμπαγής βάση και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.




Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το μπεν-μαρί και λιώνουμε τη σοκολάτα.




Μόλις λιώσει η σοκολάτα σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε πάνω. (Αυτό γίνεται για να μειωθεί η θερμοκρασία της σοκολάτας, ώστε όταν πέσει η σαντιγύ, να μην κόψει).
Παίρνουμε τη φόρμα από το ψυγείο, στρώνουμε την καραμέλα και έπειτα από πάνω προσθέτουμε τα κομμάτια της μπανάνας.




Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και πάλι.



Στη συνέχεια ενσωματώνουμε στη σοκολάτα τη σαντιγύ και ανακατεύουμε πολύ καλά και με υπομονή γιατί θα πάρει λίγο χρόνο. Βγάζουμε πάλι τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα σοκολάτας-σαντιγύ. Το στρώνουμε με προσοχή και επιστρέφουμε τη φόρμα στο ψυγείο. Το αφήνουμε να παγώσει καλά αρκετές ώρες προτού το κόψουμε. Καλή επιτυχία στην εκτέλεση.






* Βράζουμε για 2 ώρες το ζαχαρούχο μέσα στο σφραγισμένο κουτί του. Προσέχουμε να είναι πάντα καλυμμένο με νερό και αν χρειαστεί να προσθέσουμε, πρέπει να είναι πάντα καυτό για να μην πέφτει η θερμοκρασία.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να το στρώσουμε στη βάση.