Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι μπύρας

Υλικά:

2 φιλέτα μπακαλιάρου
100 γραμ. αλεύρι
100 γραμ. corn flour
250 ml μπύρα
λίγο αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
σπορέλαιο

Αφού ξαλμυρίσουμε τα φιλέτα με τον γνωστό τρόπο*, αφαιρούμε το δέρμα τους. Τοποθετούμε ένα κοφτερό μαχαίρι ανάμεσα στην ουρά και στο δέρμα. Το κατευθύνουμε προς τα εμπρός κρατώντας σφιχτά την άκρη του δέρματος. Κόβουμε σε κομμάτια.


Ετοιμάζουμε το κουρκούτι. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το corn flour, αλατοπίπερο και τη μπύρα. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ένας ρευστός χυλός.



Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σπορέλαιο σε ίση ποσότητα το καθένα και ανάβουμε το μάτι.. Στεγνώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου με χαρτί κουζίνας. Τα αλευρώνουμε και στη συνέχεια τα περνάμε από το κουρκούτι.


Στο μεταξύ το λάδι έχει κάψει αρκετά. Ξεκινάμε να τηγανίσουμε τα φιλέτα. Για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας τα βουτάμε μέχρι τη μέση στο λάδι κρατώντας τα προσεκτικά για λίγα δευτερόλεπτα και μετά τα αφήνουμε να πέσουν μέσα. Δεν στριμώχνουμε πολλά μαζί μέσα στην κατσαρόλα.


Μόλις πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές είναι έτοιμα. Ακουμπήστε τα σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι. Απολαύστε τα ζεστά μαζί με μία δυνατή σκορδαλιά ή ότι άλλο σας αρέσει.

* Για το ξαλμύρισμα βάζουμε τα φιλέτα σε ένα μπολ με νερό στο ψυγείο. Αλλάζουμε το νερό κάθε 6 ώρες περίπου. Αυτή η διαδικασία κρατάει από 24 εώς 36 ώρες. Καλό είναι τα φιλέτα να μην ακουμπάνε στον πυθμένα γιατί εκεί συγκεντρώνεται το περισσότερο αλάτι. Μπορούμε να βάλουμε ένα εμπόδιο ανάμεσα τους όπως π.χ. μία μικρή σχάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου