Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Μανιτάρια φρικασέ

Υλικά για 4 μερίδες:

4 μαρούλια
500 γραμ. μανιτάρια
2-3 πράσα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. άνηθο αποξηραμένο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο αποξηραμένο
ελαιόλαδο
1 λίτρο ζεστό νερό
αλάτι-πιπέρι

για το αυγολέμονο:

2 αυγά
3 λεμόνια

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το θυμάρι.


Μόλις αρχίσουν να βγαίνουν τα υγρά προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα όλα κομμένα σε ροδέλες.


Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν τα υλικά μας.


Σειρά έχουν τα μαρούλια τα οποία έχουμε πλύνει καλά και έχουμε κόψει τα φύλλα τους στη μέση. Τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με ένα λίτρο ζεστό νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.


Μόλις μαραθούν και μειωθεί λίγο ο όγκος τους, ρίχνουμε τον άνηθο, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί λίγο ζεστό νεράκι επιπλέον.


Όταν κοντεύει να γίνει ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.


Έπειτα με μία κουτάλα παίρνουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στα αυγά. 3-4 κουτάλες είναι αρκετές. Εννοείται πως δεν σταματάμε καθόλου το ανακάτεμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το χυμό από τα λεμόνια.


Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγολέμονο. Ανακατεύουμε και περιμένουμε 10-15 λεπτά προτού σερβίρουμε.


Η συνταγή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε σχέση με φρικασέ που έχουν μέσα κρεατικά. Τα μανιτάρια παίζουν πολύ καλά αυτό το ρόλο. Μπορείτε να βάλετε και άλλα είδη μανιταριών όπως portobello ή pleurotous. Καλή σας όρεξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου