Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Σολωμός με portobello





Υλικά

400 γραμ. σολωμό φιλέτο
12 μανιτάρια portobello
1 ποτήρι ρύζι parboiled
1 κλαράκι φρέσκο δυόσμο
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. μουστάρδα
χυμός από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
1/2 φακελάκι κρόκο Κοζάνης
αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Τα λαδώνουμε με ένα πινελάκι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα προψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα. Τεμαχίζουμε το σολωμό σε 12 κομματάκια και τον αλατίζουμε. Τα τοποθετούμε πάνω στα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμη. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σως. Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, 5 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε και το ρυζάκι. Βράζουμε για 15 λεπτά αφού έχουμε ρίξει στο νερό και τον κρόκο Κοζάνης. Αφού ετοιμαστούν όλα, στήνουμε το πιάτο μας όπως στη φωτογραφία. Καλή σας όρεξη.