Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Muffins με σοκολάτα




Υλικά για 12 muffins

2 κούπες αλεύρι φαρίνα
1 κούπα γάλα χλιαρό
1/2 κούπα ζάχαρη
30 γραμ. κακάο
75 γραμ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
1 βανίλια

Για την επικάλυψη

100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γραμ. κουβερτούρα με 52% κακάο
1 κουταλάκι μέλι
χρωματιστή τρούφα ή ότι άλλο ζαχαρωτό έχουμε

Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τα υγρά (αυγό, γάλα, βούτυρο). Σε ένα άλλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Αδειάζουμε τα υγρά μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τοποθετούμε τα καραμελόχαρτα στο ταψί με θήκες για μεσαία muffins. Γεμίζουμε με το μίγμα τα καραμελόχαρτα χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι. Ψήνουμε στους 180 αέρα για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Για την επικάλυψη ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει η κρέμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάει να πάρει βράση αποσύρουμε από το μάτι. Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα αφού πρώτα την έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομματάκια και σχηματιστεί ένα γυαλιστερό μίγμα. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας κάπου κάπου. Στο μεταξύ τοποθετούμε τα muffins πάνω σε μία σχάρα. Προσέχουμε να έχουν κρυώσει εντελώς. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε τη σοκολάτα από πάνω τους και τέλος πασπαλίζουμε με τα ζαχαρωτά μας. Είναι έτοιμα προς κατανάλωση και συνήθως δεν μένουν πολύ ώρα στην πιατέλα. Καλή σας όρεξη.