Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Πανακότα με μαρμελάδα σύκο


Υλικά:

500 ml γάλα πλήρες
500 ml κρέμα γάλακτος
12 φύλλα ζελατίνης
3 κ.σ. ζάχαρη
1 stick βανίλια
μαρμελάδα σύκο


Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη και τη ζάχαρη.  Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσουν και να δέσουν όλα τα υλικά.



Έπειτα ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μόλις βράσει η κρέμα την αποσύρουμε και τη ρίχνουμε σε μια φόρμα για κέικ. Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν την καταναλώσουμε. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό για να ξεκολλήσει η πανακότα και την αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα.



Ρίχνουμε απο πάνω τη μαρμελάδα ή οποιοδήποτε άλλο σιρόπι μας αρέσει καλύτερα και απολαμβάνουμε !!