Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015

Πατατοσαλάτα με μπέικον



Υλικά:

1 κιλό πατάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
200 γραμ. μπέικον
μισό ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μπαλσάμικο
ελαιόλαδο



Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Μόλις κρυώσουν αρκετά ώσπου να μπορούμε να τις πιάσουμε χωρίς να καιγόμαστε ξεκινάμε να τις ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε το μπέικον σε κύβους και τα κρεμμύδια σε σπιρτόξυλα.


Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνουμε το μπέικον να τσιγαριστεί. Μόλις ζεσταθεί καλά και πριν πιάσει κρούστα ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Όταν μαραθούν τα βάζουμε σε ένα πιάτο στην άκρη και συνεχίζουμε με τις πατάτες.



Τις γυρίζουμε κι αυτές στο καυτό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λάδι και από πάνω ρίχνουμε το μπέικον-κρεμμύδι. Στη συνέχεια σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το μπαλσάμικο και περιχύνουμε τη σαλάτα.


Ρίχνουμε από πάνω μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και έτοιμη η σαλάτα μας. Στέκεται επάξια σαν ορεκτικό αλλά και σαν συνοδευτικό. Δοκιμάστε την και καλή σας όρεξη.