Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Ροξάκια



Υλικά:

4,5 κούπες αλεύρι φαρίνα
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
3 αυγά
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. ζάχαρη

Επιπλέον θα χρειαστούμε:

4 κ.γ. αλεύρι φαρίνα
4 κ.σ. κακάο

Για το σιρόπι:

4 κούπες νερό
1 κιλό ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι



Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τις βανίλιες και το μισό κουταλάκι ζάχαρη. Συνεχίζουμε με το γάλα, το αραβοσιτέλαιο και τα αυγά.


Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και μόλις αρχίσει να σφίγγει η ζύμη την πλάθουμε με τα χέρια.


Τη χωρίζουμε στη μέση και ρίχνουμε στη μία τις 4 κουταλιές της σούπας κακάο και στην άλλη τις 4 κουταλιές του γλυκού αλεύρι.


Ζυμώνουμε ξανά για να ενσωματωθούν τα επιπλέον υλικά.



Χωρίζουμε ξανά τις ζύμες μας σε 2 κομμάτια.


Πλάθουμε τα καφέ ζυμαράκια σχηματίζοντας 2 χοντρά κορδόνια μήκους 30 cm περίπου. Με τα λευκά ζυμαράκια σχηματίζουμε 2 μακρόστενα φύλλα με το ίδιο μήκος.


Τοποθετούμε μέσα σε κάθε φύλλο από ένα κορδόνι.


Τυλίγουμε προσεκτικά γύρω από το κορδόνι. Με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια σε πάχος 2 cm περίπου.


Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-22 λεπτά περίπου.


Μέχρι να ψηθούν τα ροξάκια ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει μετράμε 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.


Σιροπιάζουμε μόλις βγουν από τον φούρνο με το ζεστό σιρόπι. Τα αφήνουμε λίγο να τραβήξουν και τα γυρίζουμε από την ανάποδη. Θα χρειαστούν αρκετή ώρα για να τραβήξουν όλο το σιρόπι γι' αυτό κάντε υπομονή.


Προαιρετικά στο σερβίρισμα ρίξτε από πάνω λίγη κανέλα. Τα υλικά μας βγάζουν περίπου 30 κομμάτια που θα έχουν περίοπτη θέση στο εορταστικό σας τραπέζι. Δοκιμάστε τα!