Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Πίτα με κολοκύθα και φέτα


Υλικά:

1,5 κιλό κολοκύθα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
250 γραμ. φέτα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
1 κ.γ. άνιθο αποξηραμένο
1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1 πακέτο φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και μόλις κάψει ρίχνουμε την κολοκύθα και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε άνιθο, σκόρδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Σωτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν καλά τα υγρά.



Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο η γέμιση. Θρυμματίζουμε τη φέτα, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα. Ανακατεύουμε καλά.


Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας στον πάτο. Τα λαδώνουμε και αυτά με το πινελάκι.


Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και τη στρώνουμε με μία σπάτουλα.


Γυρνάμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν. Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα και αφού τα λαδώσουμε, διπλώνουμε από την κάτω πλευρά της πίτας.



Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα μας. Την κόβουμε μόλις κρυώσει λίγο. Γίνεται εξίσου καλή και με χωριάτικο φύλλο. Η κίτρινη κολοκύθα είναι πλούσια σε β-καροτένιο το οποίο έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, γι'αυτό εντάξτε την στο διατροφολόγιο σας. Δοκιμάστε την!