Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Καρυδόπιτα



Υλικά:

500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
250 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ. γιαούρτι
6 αυγά
150 ml κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 φακελάκι baking powder

τα υλικά και τη συνταγή για το σιρόπι θα τη βρείτε εδω:
http://ditucook.blogspot.com/2014/04/blog-post_24.html


Σε μία λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα.


Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κονιάκ με τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλο και το baking. Το ρίχνουμε στη λεκάνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το γιαούρτι μία μία κουταλιά.


Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και συνεχίζουμε με το αλεύρι κοσκινισμένο. Μόλις γίνει μια ωραία ζύμη ρίχνουμε τα καρύδια και με τη σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ απαλά και ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.


Λαδώνουμε ένα ταψί 40x30. Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180. Κάνουμε το τέστ με το μαχαίρι και αν είναι απαραίτητο ψήνουμε το πολύ πέντε λεπτά ακόμα. Μόλις βγει από το φούρνο αφήνουμε το ταψί στην άκρη να κρυώσει καλά.


Σιροπιάζουμε και κόβουμε την καρυδόπιτα στο επιθυμητό μέγεθος. Στολίζουμε με καρύδι πάνω στο κάθε κομμάτι.


Σερβίρουμε και συνοδεύουμε τέλεια τον καφέ μας, την απολαμβάνουμε σαν επιδόρπιο και αν θέλουμε να το παρακάνουμε συμπληρώνουμε μια μπάλα παγωτό βανίλια ή σοκολάτα !