Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Τάρτα αχλάδι και μέλι



Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
1 κιλό αχλάδια κομμένα στα 8
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
ελάχιστο αλάτι


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα αχλάδια, το βούτυρο, το μέλι, μία κουταλιά ζάχαρη και το αλάτι. Τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές και να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.



Βουτυρώνουμε πολύ καλά το σκεύος  της τάρτας και στρώνουμε το φύλλο. Κάνουμε τρύπες με το πιρούνι πάνω στη ζύμη.


Έπειτα τοποθετούμε τα αχλάδια με τη σειρά και περιχύνουμε με τους χυμούς από το τηγάνι.  Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει η τάρτα. Είναι έτοιμη να την απολαύσουμε !