Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Αλμυρά κουλουράκια


Υλικά:

3 κούπες αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
1 κούπα κεφαλογραβιέρα
200 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κούπα γάλα
25 γραμ. σουσάμι



Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking και το βούτυρο.


Προσθέτουμε το τυρί και το γάλα. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.



Στη συνέχεια πλάθουμε μπαστουνάκια όχι πολύ λεπτά και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι στο μέγεθος μισού δάχτυλου περίπου. Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί πάνω σε μία λαδόκολα. Από πάνω ρίχνουμε λίγο σουσάμι.


Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς αέρα. Αφήστε τα να κρυώσουν για να γίνουν πιο τραγανά. Βγαίνουν περίπου 50 κομμάτια. Ότι πρέπει για τις ξαφνικές διαμαρτυρίες του στομαχιού σας. Καλή σας όρεξη.