Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ντοματοκεφτέδες


Υλικά για 20 κεφτέδες

4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμ. αλεύρι φαρίνα
100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. κάππαρη ψιλοκομμένη
5-6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 αυγό
αλάτι-πιπέρι


Σουρώνουμε τις ντομάτες για να φύγουν τα περισσότερα υγρά.


Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κάππαρη, το σκόρδο, το βασιλικό, τη γραβιέρα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.



Ρίχνουμε το αυγουλάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.


Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.


Για το τηγάνισμα χρησιμοποιούμε μία βαθιά κατσαρολίτσα. Θα βάλουμε μισή ποσότητα ελαιόλαδο και μισή σπορέλαιο. Το μάτι της κουζίνας σε μέτρια ένταση και μόλις κάψει το λάδι ξεκινάμε. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε ζύμη και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι.


Μόλις πάρουν χρώμα από κάτω τους γυρίζουμε με προσοχή.


Όταν ροδίσουν καλά τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι.


Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα μπορείτε να τους ψήσετε στο φούρνο αρκεί να βάλετε διπλάσια ποσότητα αλεύρι. Μισή ώρα στους 180 βαθμούς είναι αρκετή. Ιδανικό ορεκτικό για να συνοδεύσετε την παγωμένη μπύρα σας τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει αρκετά. Καλή σας όρεξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου