Υλικά για 4 μερίδες
2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
500 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
100 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 σφηνάκι κονιάκ
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Στρώνουμε μιά λαδόκολα σε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μία ακόμα λαδόκολα. Την περνάμε κάτω από την πρώτη έτσι ώστε να κλείσουν αεροστεγώς τα υλικά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 1.5 ώρα. Με αυτό το τρόπο εγκλωβίζονται οι υδρατμοί και τα βότανα δίνουν μία έντονη γεύση στα λαχανικά μας. Εάν θέλουμε να πάρει χρώμα το φαγητό, το ανοίγουμε από πάνω κατά το τελευταίο μισάωρο ψησίματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου